Ινδικές πατάτες madras: Μια υπέροχη ινδική συνταγή για ένα πολύχρωμο κυρίως πιάτο για δείπνο. Οι πατάτες, το κουνουπίδι και οι κόκκινες φακές συνδυάζονται τέλεια με κρεμμύδια, σκόρδο, σκόνη κάρυ, τζίντζερ, ντομάτες, ξύδι βύνης και τσάτνεϊ (μια αλοιφή της ινδικής κουζίνας). Ενα πιάτο υπέροχο, ιδιαίτερα σε αυτούς που είναι φίλοι της vegan διατροφής!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
3/4 του κιλού πατάτες, κομμένες σε κύβους 1-1,5 εκατοστού
2 ½ φλιτζάνια μπουμπούκια κουνουπιδιού
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
½ κουταλιά της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
120 γραμμάρια κόκκινες φακές
400 γραμμάρια ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 ¼ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βύνης
1 κουταλιά της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
Αλάτι και πιπέρι
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τις πατάτες, το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και το τζίντζερ και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις φακές, τις ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών, το ξύδι και το τσάτνεϊ. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου για 20 λεπτά. Από πάνω ρίχνουμε μαϊντανό.
Καλή όρεξη!