Κινέζικα χτένια στυλ Πεκίνου: Μια γνήσια συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό πιάτο χτένια με ιδιαίτερη ασιατική πινελιά, που δημιουργεί η μείξη των γεύσεων της αχιβάδας, των νεροκάστανων, των χτενιών και των μπαχαρικών! Σερβίρεται υπέροχα πάνω από ένα στρώμα με ρύζι στον ατμό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
4 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
700 γραμμάρια χτένια
1 φλιτζάνι χυμό αχιβάδας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
⅓ κονσέρβα (250 γραμμάρια) νεροκάστανα σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια. Ξαναβάλτε το τηγάνι να ζεσταθεί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
Βήμα 3
Προσθέστε τα χτένια στο τηγάνι και τηγανίστε τα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 4
Προσθέστε το χυμό αχιβάδας στο τηγάνι. Συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τα νεροκάστανα.
Βήμα 5
Ρίχνουμε το μείγμα του διαλυμένου κορν φλάουερ και του λευκού κρασιού. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει.
Καλή όρεξη!