Ινδική Κουζίνα

Ινδικά mapo τόφου

Ινδικά mapo τόφου

Ινδικά mapo τόφου: Δείτε αυτή την παραδοσιακή ινδική συνταγή, για ένα αγαπημένο πιάτο γεμάτο από υπέροχες ασιατικές γεύσεις και αρώματα. Το σφιχτό τόφου είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να είναι αρκετά σφιχτό, αλλά να έχει ακόμη λίγο περιθώριο να πιεσθεί λίγο ακόμη. Είναι ένας πολύ ευπροσάρμοστος τύπος τόφου που μπορεί να πιεστεί ξανά στο σπίτι για να γίνει ακόμα πιο σφιχτό. Οποιοδήποτε πιάτο μπορεί να σερβιριστεί πάνω από ρύζι, μπορεί εύκολα να σερβιριστεί πάνω από τα κομμάτα τόφου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ¼ κιλά κατεψυγμένα κομμάτια πατάτας σε μέγεθος μπουκιάς
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κόκκους πιπεριού σετσουάν
¼ κιλό χοιρινό κιμά
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας κινέζικο κρασί μαγειρικής
2 κουταλιές της σούπας πάστα φασολιών
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 δοχείο (220 γραμμάρια) σφιχτό τόφου, κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 260 βαθμούς. Τακτοποιήστε τα κομματάκια τόφου σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι.

Βήμα 2
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα κομμάτια τόφου και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανά και ζεστά, για 5 με 10 λεπτά.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, τρίψτε το 1/2 των κόκκων πιπεριού σε σκόνη. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τους υπόλοιπους ολόκληρους κόκκους πιπεριού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εμποτιστεί το λάδι, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρούμε και πετάμε τους ολόκληρους κόκκους πιπεριού.

Βήμα 4
Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή. Βάλτε τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι και 1 κουταλιά της σούπας τσίλι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για να σπάσουν τα κομμάτια, μέχρι ο κιμάς να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 5
Βάλτε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, την πάστα φασολιών, τη σάλτσα σόγιας και τους αλεσμένους κόκκους πιπεριού. Προσθέστε το τόφου και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, για 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 6
Ανακατέψτε το κορν φλάουερ και το νερό μαζί σε ένα μικρό μπολ, το ρίχνουμε αργά μέσα στο τόφου και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, περίπου για 2 λεπτά.

Βήμα 7
Μεταφέρετε το φαγητό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίξτε από πάνω μείγμα τοφού. Γαρνίρουμε με πράσινο κρεμμύδι και τις υπόλοιπες κόκκινες πιπεριές τσίλι.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Οι κόκκοι πιπεριού σετσουάν έχουν λιγότερο πικάντικη γεύση από τους κόκκους μαύρου πιπεριού.

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε κόκκινο ή πράσινο τσίλι που σας αρέσει, όπως jalapeno, serrano, Thai ή Fresno.

Αντικαταστήστε το κινέζικο κρασί μαγειρικής με γλυκό κρασί μιρίν.

Καλή όρεξη!