Ινδικό κοτόπουλο tikka με πιπεριές χαλαπένιο: Μια αυθεντική ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό ορεκτικό, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Ενα πιάτο από κομμένες πιπεριές χαλαπένιο, γεμισμένες με μείγμα τυριού, μπαχαρικών και μερικές φορές με κρέας ή κιμά, παναρισμένες και τηγανισμένες. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας garam masala
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κοτόπουλου μασάλα
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ-σκόρδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
αλάτι
700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
14 μεγάλες πιπεριές χαλαπένιο
2 συσκευασίες (220 γραμμάρια) τυρί κρέμα, μαλακωμένο
2 συσκευασίες (220 γραμμάρια) μπέικον
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να κάνετε την μαρινάδα tikka, βάλτε το γιαούρτι, το garam masala, τη σκόνη κοτόπουλου masala, τον κόλιανδρο, την πάστα τζίντζερ-σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές λωρίδες που θα χωρέσουν στα μισά χαλαπένιο και τοποθετήστε τα στο μπολ με τη μαρινάδα tikka. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετήστε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί.
Βήμα 4
Κόψτε τα στελέχη της πιπεριάς χαλαπένιο κρατώντας την πιπεριά με το ένα χέρι και τραβώντας την στο πλάι. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες πιπεριές. Κόψτε όλα τα χαλαπένιο στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε όλους τους σπόρους και τις νευρώσεις χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, φροντίζοντας να μην αφαιρέσετε την λευκή περιοχή του στελέχους.
Βήμα 5
Γεμίστε τα μισά χαλαπένιο με τυρί κρέμα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού. Τοποθετήστε τυρί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τοποθετήστε μια λωρίδα κοτόπουλου πάνω από το τυρί κρέμα και τυλίξτε με μια φέτα μπέικον. Τοποθετήστε τα στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 6
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το μπέικον να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου για 40 λεπτά.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Εάν δεν προτιμάτε τα πολύ καυτερά, ξεπλύνετε καλά τις πιπεριές χαλαπένιο για να αφαιρέσετε τους σπόρους που έχουν μείνει πίσω.
Μπορείτε να βρείτε σκόνη μασάλα κοτόπουλου σε καταστήματα ασιατικών τροφίμων ή στο διαδίκτυο.
Η σχάρα στο πάνω μέρος του ταψιού επιτρέπει ομοιόμορφο μαγείρεμα και κρατά τα κομμάτια κοτόπουλου μακριά από το λίπος μπέικον που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα.
Καλή όρεξη!