Δοκιμάστε αυτή την παραλλαγή ινδικής συνταγής για κοτόπουλο τίκα, ένα πιάτο ιδιαίτερα διαδεδομένο και δημοφιλές στην Ινδία, που μπορείτε να το ετοιμάσετε στο σπίτι πολύ εύκολα και γρήγορα. Το μαρινάρισμα του κοτόπουλου σε αυτή την πλούσια μαρινάδα, προσθέτει το κάτι παραπάνω στην εκπληκτική του γεύση. Εξαιρετικό για οικογένειες και παιδιά! Σερβίρετέ το πάνω από ρύζι μπασμάτι και λίγο σκόρδο naan.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
1 φλιτζάνι σαντιγί
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν,
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά χαλαπένιο, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτάκι (220 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
1 κουτί (180 γραμμάρια) πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε σε ένα μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το κύμινο, το πιπέρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν και αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Όταν το κοτόπουλο μαριναριστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά χαλαπένιο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας και αφήστε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσουν.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 7 με 10 λεπτά. Προσθέστε περισσότερη σαντιγί αν θέλετε να έχετε ένα ελαφρύ κόκκινο μείγμα σάλτσας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για 10 με 15 λεπτά. Σερβίρουμε.
Σημείωση του Μάγειρα:
Αν το προτιμάτε πιο αλμυρό, προσθέστε περισσότερη σάλτσα ντομάτας και περισσότερη κρέμα.
Καλή όρεξη!