Κινέζικη Κουζίνα

Κοτόπουλο με τζίντζερ και κάσιους

Κοτόπουλο με τζίντζερ και κάσιους

Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή κινέζικης συνταγής για κοτόπουλο με τζίντζερ και κάσιους. Ενα πιάτο εμπλουτισμένο με αρκετό τζίντζερ, σάλτσα σόγιας και κορν φλάουερ, είναι γεμάτο από υπέροχες γεύσεις, που τελειοποιούνται με την προσθήκη κάσιους και σουσαμιού. Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε!

1 ½ φλιτζάνι ζωμός κότας
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
¾ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κιλό κρέας από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι σουσάμι
½ φλιτζάνι κάσιους

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μαζί σε ένα μπολ τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, την 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και την καστανή ζάχαρη.

Βήμα 2
Ρίξτε το 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουερ, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και την σκόνη κάρυ σε μια μεγάλη, σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και ανακινήστε για να αναμειχθούν. Προσθέστε το κοτόπουλο στη σακούλα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο σε γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, για 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμυδάκια και την πιπεριά στο τηγάνι, μαγειρεύοντας άλλα 2 με 3 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα σάλτσας στο μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών. Χαμηλώστε τη φωτιά. Ρίξτε το σουσάμι και αφήστε το να πάρει μια βράση. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 3 με 5 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα κάσιους και τα ανακατεύουμε για να τα σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!