Μια συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα πιάτο τραγανό τηγανητό τόφου. Το τόφου agedashi είναι ένα ορεκτικό πολύ δημοφιλές στα ιαπωνικά εστιατόρια. Το σφιχτό τόφου κόβεται σε κύβους, προτού πασπαλιστεί ελαφρά με άμυλο πατάτας ή κορν φλάουερ και στη συνέχεια τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει. Ενα υπέροχο vegan πιάτο που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) έξτρα σφιχτό τόφου
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
λάδι για τηγάνισμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κόβουμε το τόφου σε 12 κύβους. Τοποθετήστε το κορν φλάουερ σε ένα πιάτο ή σε ένα ρηχό μπολ και ρίξτε τα κομμάτια τόφου σε αυτό, ώστε να καλυφθούν καλά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, ώστε το τόφου να βυθιστεί μέχρι τη μέση. Τηγανίζουμε το τόφου στο καυτό λάδι για 3 έως 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 3
Πασπαλίστε τα πράσινα κρεμμυδάκια πάνω από τόφου και περιχύστε με τη σάλτσα hoisin. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!