Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε πουτίγκα ψωμιού, ένα παραδοσιακό πλούσιο και κρεμώδες ινδικό επιδόρπιο. Μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα και χωρίς να χρειαστείτε πολλά υλικά. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα ή φιστίκια σε φέτες. Σερβίρετέ το ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε το στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 λίτρο μισό-μισό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουτί (400 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
1 καρβέλι ψωμί κομμένο σε φέτες
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε το μισό-μισό, τη ζάχαρη και το συμπυκνωμένο γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάλτε τα να πάρουν μια βράση. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου για 55 λεπτά.
Βήμα 2
Διαλύστε 2 φέτες ψωμί στο μισό μείγμα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πήξει.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου για1 λεπτό ανά πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 5
Κόψτε το ψωμί διαγώνια και στρώστε τις φέτες σε ένα ταψί. Ρίξτε αρκετό από το μισό μείγμα για να μουλιάσουν ομοιόμορφα οι φέτες.
Βήμα 6
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, περίπου για 20 λεπτά. Γυρίστε τις φέτες ψωμιού και συνεχίστε το ψήσιμο, περίπου για άλλα 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!