Ινδική Κουζίνα

Ήπιο κάρυ κοτόπουλου καρύδας με γλυκοπατάτα

Ήπιο κάρυ κοτόπουλου καρύδας με γλυκοπατάτα

Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα καταπληκτικό κάρυ κοτόπουλου καρύδας με γλυκοπατάτα, φτιαγμένο με ινδική πάστα κάρυ, κοτόπουλο, γάλα καρύδας, κουρκουμά και πατάτα ροσέτ (ένα είδος πατάτας που είναι μεγάλη, με σκούρο καφέ δέρμα, με λευκή, ξηρή, μαλακή και αλευρώδη σάρκα, που είναι κατάλληλη για ψήσιμο, πολτοποίηση και τηγανητές πατάτες). Σερβίρεται με λευκό ρύζι γιασμίν και γλυκοπατάτες. Απλά απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 κουταλιές της σούπας ήπια πάστα κάρυ
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 φιλέτα κοτόπουλου
4 φλιτζάνια νερό
1 πατάτα ροσέτ, ψιλοκομμένη
1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κουρκουμά
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 λάιμ, χυμό
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι γιασμίν

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, την πάστα κάρυ και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 3 με 4 λεπτά. Φροντίστε να ανακατέψετε καλά. Προσθέστε το φιλέτο κοτόπουλου, το νερό και την πατάτα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε για 40 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε με το λάδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν στον πάτο, για 5 με 7 λεπτά. Αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη.

Βήμα 3
Προσθέστε το γάλα καρύδας, το καρότο, τον κουρκουμά,τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο θαλασσινό αλάτι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τον χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Βήμα 4
Σερβίρετε το κάρυ βάζοντας μια μπάλα γλυκοπατάτες πάνω από ρύζι γιασμίν.

Σημείωση του Μάγειρα:
Το κάρυ συνήθως θα έχει καλύτερη γεύση τη δεύτερη μέρα, καθώς όλες οι γεύσεις ανοίγουν και ενώνονται.

Καλή όρεξη!