Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό κοτόπουλο σε κουζίνα αργού μαγειρέματος

Ιταλικό κοτόπουλο σε κουζίνα αργού μαγειρέματος

Μια συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε κοτόπουλο με σπαγγέτι σε κουζίνα αργού μαγειρέματος. Ενα πιάτο που με τα υλικά που περιέχει και το αργό ψήσιμό τους, αποκτά υπέροχη γεύση και αρώματα. Μπορείτε, αν προτιμάτε, να το φτιάξετε χρησιμοποιώντας συστατικά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, λίπος και με μειωμένα λιπαρά, και πάλι εξακολουθεί να έχει υπέροχη γεύση!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

σπρέι μαγειρικής
4 (120 γραμμάρια) φιλέτα κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι νερό
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) ξηρό μείγμα ντρέσσινγκ σαλάτας ιταλικού τύπου
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 συσκευασία (220 γραμμάρια) τυρί κρέμα
1 κονσέρβα (300 γραμμάρια) συμπυκνωμένη κρέμα σούπας κοτόπουλου
1 κουτί (120 γραμμάρια) ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 συσκευασία (220 γραμμάρια) σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ψεκάστε το ταψί μιας κουζίνας αργού μαγειρέματος με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο ταψί. Βάλτε το ιταλικό μείγμα ντρέσινγκ και το νερό σε ένα μικρό μπολ. Περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με σκόρδο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 ώρες.

Βήμα 2
Μετά από 4 ώρες, χτυπήστε το μαλακωμένο τυρί κρέμα και την κρέμα κοτόσουπας μαζί σε ένα μπολ. Περιχύνουμε πάνω στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 επιπλέον ώρα.

Βήμα 3
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου τα ζυμαρικά να γίνουν αλντέντε, περίπου για 12 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά σε τρυπητό που έχει τοποθετηθεί στον νεροχύτη.

Βήμα 4
Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι το κοτόπουλο και τη σάλτσα πάνω από τα ζεστά μαγειρεμένα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Καλή όρεξη!