Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για κοτόπουλο chettinad. Ένα πικάντικο και γευστικό ινδικό πιάτο κοτόπουλου, που μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ απλά και γρήγορα. Γίνεται απολαυστικό και χορταστικό και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα! Μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, νταλ ή απλά να καταναλωθεί μόνο του!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό μπούτια κοτόπουλου
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξεφλουδισμένος αρακάς περιστεριού toor dal
½ κουταλάκι του γλυκού ολόκληρους σπόρους τριγωνέλλας
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου, τον κουρκουμά, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί καλά. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο, περίπου για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριές τσίλι, τον αρακά περιστεριού και τους σπόρους τριγωνέλλας. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου για 5 λεπτά ανά πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το νερό. Ξύστε τα ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού και σιγοβράστε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 7 λεπτά. Σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!