Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πιάτο με κοτόπουλο με πατάτες και λεμονόχορτο. Το λεμονόχορτο είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Ασία, με ευχάριστο άρωμα λεμονιού και μια πιο ήπια και πιο γλυκιά γεύση από τα λεμόνια. Χρησιμοποιείται συχνά στην ασιατική κουζίνα. Σε αυτή την συνταγή προσφέρει μοναδική γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο και τις πατάτες. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι γιασμίν.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 ½ κουταλιά της σούπας garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
5 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
1 ½ μέτρια κρεμμύδια
1 πιπεριά habanero
1 κομμάτι (2-2,5 εκατοστά) φρέσκιας ρίζας τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένο λεμονόχορτο
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα γαρίδας
3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
αλάτι
2 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μαζί σε ένα μπολ τη σάλτσα ψαριού, το garam masala, την πάπρικα και τον κουρκουμά. Βυθίστε το κοτόπουλο βαθιά στο μείγμα και αφήστε το να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Βάλτε τα κρεμμύδια, την πιπεριά habanero, τη ρίζα τζίντζερ και το σκόρδο στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού, το λεμονόχορτο και την πάστα γαρίδας. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για περίπου 8 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και την μαρινάδα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και το αλάτι και ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, φροντίζοντας να είναι καλυμμένα το κοτόπουλο και οι πατάτες. Προσθέστε περισσότερο ζωμό εάν χρειάζεται. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε, σκεπασμένο, για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμα.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα μπαχαρικά στη μαρινάδα, όπως αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σπόρους σέλινου, σιναπόσπορο, κανέλα και σκόνη τζίντζερ. Επίσης, αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό στη θέση του ζωμού.
Καλή όρεξη!