Ιαπωνικό κοτόπουλο yakitori: Μια παραδοσιακή συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό ορεκτικό με σουβλάκια κοτόπουλου σε γλυκό γλάσο. Ενα πιάτο που ετοιμάζεται πολύ εύκολα και διασκεδαστικά και το αποτέλεσμά του είναι νόστιμο και εντυπωσιακό. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι σάκε (γιαπωνέζικο κρασί από ρύζι)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε 24 κύβους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
8 ξύλινα σουβλάκια (15 εκατοστών), μουλιασμένα σε κρύο νερό για 2 ώρες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τη σάλτσα σόγιας, το σάκε, τη ζάχαρη και το τζίντζερ μαζί σε ένα μπολ. Προσθέστε τους κύβους κοτόπουλου και μαρινάρετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Βήμα 2
Περάστε σε σουβλάκια τα κομμάτια κοτόπουλου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βήμα 3
Ρίξτε τη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και διατηρήστε τη ζεστή.
Βήμα 4
Προθερμαίνουμε μια σχάρα για μέτρια προς δυνατή φωτιά και την λαδώνουμε. Ψήστε τα σουβλάκια μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, για 3 λεπτά. Γυρίστε και αλείψτε με την ζεστή μαρινάδα. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει η δεύτερη πλευρά, περίπου για 3 λεπτά ακόμα.
Σημείωση του Μάγειρα:
Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα πιο κοντά σουβλάκια, κόψτε τα μακρύτερα στη μέση.
Καλή όρεξη!