Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο ιταλικό ρόφημα. Θα απολαύσετε το λεπτό φιλί της γεύσης ροδάκινου σε αυτό το κομψό ρόφημα brunch. Είναι αναζωογονητικό και εύκολο να γίνει. Διατηρείται καλό και είναι πιο απαλό και ρευστό όση ώρα κι αν αφήσετε τον χυμό ροδάκινου και το αφρώδες κρασί στο ψυγείο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 μέτρια ροδάκινα, κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουτί (320 γραμμάρια) χυμό ροδάκινου, διατηρημένο με απλή ψύξη
2 μπουκάλια (750 ml το καθένα) σαμπάνια ή αφρώδη χυμό σταφυλιού, παγωμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα μισά ροδάκινα, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, στο αλουμινόχαρτο. Περιχύστε με μέλι. Διπλώστε το αλουμινόχαρτο πάνω από ροδάκινα και σφραγίστε το.
Βήμα 2
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Βγάλτε και πετάξτε τις φλούδες. Σε έναν μπλέντερ, χτυπήστε τα ροδάκινα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τον πουρέ ροδάκινου σε μια κανάτα. Προσθέστε τον χυμό και 1 μπουκάλι σαμπάνια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε σε 12 κολονάτα ποτήρια σαμπάνιας ή ποτήρια κρασιού. Σερβίρετε αμέσως.
Στην υγεία σας!