Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικά ντάμπλινγκ πατάτας

Γερμανικά ντάμπλινγκ πατάτας

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της γερμανικής κουζίνας για ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό πιάτο. Τα ντάμπλινγκ πατάτας (που ονομάζονται kartoffel kloesse στη Γερμανία) είναι μια απολαυστική προσθήκη σε κάθε γιορτινό γερμανικό τραπέζι. Η σάλτσα καφέ βουτύρου είναι καταπληκτική. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1,5 κιλό μέτριες πατάτες (περίπου 10), καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
12 φλιτζάνια νερό
σάλτσα καφέ βουτύρου:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό να σκεπαστούν. Αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε την φωτιά και μαγειρέψτε, ξεσκέπαστο, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετέ τις σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Πολτοποιούμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε σε δεκαέξι μπάλες 5 εκατοστών.
Βήμα 3
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε 12 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Προσθέστε προσεκτικά τα ντάμπλινγκ. Χαμηλώστε την φωτιά και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, για 7-9 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο των ντάμπλινγκ.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι το βούτυρο να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Βγάλτε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Σερβίρουμε με ζυμαρικά.

Καλή όρεξη!