Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μια μεγάλη παρτίδα από αυτή την παχιά, γευστική σάλτσα ζυμαρικών με μοσχαρίσιο κιμά και λουκάνικο. Μια σάλτσα λαχταριστή και πολύ εύγεστη, εμπλουτισμένη με ένα πλούσιο μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών, θα απογειώσει σίγουρα το γεύμα σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 κιλό χύμα ιταλικό λουκάνικο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κονσέρβες (από 800 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες
3 κονσέρβες (από 180 γραμμάρια) ντοματοπελτέ
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 με 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι, προαιρετικά
Ζυμαρικά ζεστά μαγειρεμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ή βραστήρα για σούπα, τεμαχίστε και μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο κρέας σε 2 παρτίδες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Μαγειρέψτε και κόψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ξαναβάλτε το μοσχάρι και το λουκάνικο στο τηγάνι. Προσθέστε τα επόμενα 9 υλικά, συμπεριλαμβανομένου του μπαχάρι αν θέλετε, και αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να πάρει την επιθυμητή υφή, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά.
Συμβουλή:
Μπορείτε να καταψύξτε τη κρύα σάλτσα σε δοχεία κατάψυξης. Για να την χρησιμοποιήσετε, πρέπει πρώτα να την αποψύξτε μερικώς στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε λίγο ζωμό ή νερό αν χρειάζεται.
Καλή όρεξη!