Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό κάρυ μοσχαρίσιου κρέατος

Ιαπωνικό κάρυ μοσχαρίσιου κρέατος

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα παραδοσιακό και νόστιμο πιάτο με κάρυ μοσχαρίσιου κρέατος. Το μοσχαρίσιο κρέας σιγοβράζει μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα απολαυστικό μείγμα μπαχαρικών και όλα μαζί δημιουργούν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει! Συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας (κομμάτια 2,5 – 4 εκατοστών)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
2 φύλλα δάφνης
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
3/4 κιλά πατάτες (περίπου 3 μέτριες), κομμένες σε κύβους 2,5 εκατοστών
2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
Καστανό ρύζι ζεστό, προαιρετικά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Πασπαλίστε το μοσχαρίσιο κρέας με αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κρέας και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε την σκόνη κάρυ, την σάλτσα σόγιας, τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, για 45 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά, για 1-11/4 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βγάλτε τα φύλλα δάφνης και ρίξτε το ξύδι. Σερβίρουμε με ρύζι.

Συμβουλές:
1. Μπορείτε να τα καταψύξετε για μελλοντική χρήση σε εύχρηστες σακούλες μίας μερίδας. Τοποθετήστε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα κατάψυξης μέσα σε ένα μπολ ή μια κούπα, για να κρατάτε τη σακούλα όρθια και σταθερή και, στη συνέχεια, γεμίστε την. Καταψύξτε τις σακούλες και στη συνέχεια βάλτε τις στην κατάψυξη.
2. Για την απόλυτη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκα προϊόντα όταν είναι στην εποχή τους. Την άνοιξη, αυτό σημαίνει σπαράγγια, αρακά, αγκινάρες και μάραθο. Το καλοκαίρι η μελιτζάνα, η ρόκα, η καλοκαιρινή κολοκύθα και η ντομάτα. Το φθινόπωρο, λαχανάκια Βρυξελλών και καρότα, για να αναφέρουμε μερικά.

Καλή όρεξη!