Μεξικάνικη Κουζίνα

Μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι, αβοκάντο και χοιρινό

Μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι, αβοκάντο και χοιρινό

Μια έξυπνη και πρακτική συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας για να κάνετε σαλάτα με καλαμπόκι, αβοκάντο και χοιρινό. Χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα από χοιρινό που έχετε για να φτιάξετε με αυτή την υπέροχη συνταγή μια σαλάτα με καλαμπόκι, αβοκάντο και χοιρινό ζαμπόν. Γίνεται απίστευτα εύκολα και είναι νοστιμότατη! Ιδανική για μπάρμπεκιου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Σπόροι από 3 καλαμπόκια, χωρίς τους φλοιούς και τα φύλλα
Σπρέι ελαιολάδου
200 γραμμάρια ντομάτες ρομά, κομμένες στη μέση
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα
1 πιπεριά χαλαπένιο, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια χοιρινό μπούτι σε χοντρές φέτες, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση και κομμένο κατά μήκος
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
Φέτες λάιμ, τορτίγιες και κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα καλαμπόκια σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά. Ψεκάστε το καλαμπόκι με λάδι και βάλτε το στη σχάρα, γυρίζοντας συχνά, για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει. Βγάζουμε από τη σχάρα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κόβουμε τους σπόρους και τους αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 1
Ρίξτε τους σπόρους καλαμποκιού, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον κόλιανδρο, το τσίλι και το ζαμπόν σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και ανακατεύουμε να ενωθούν. Καθαρίζουμε, κόβουμε το αβοκάντο κατά μήκος και περιχύνουμε με χυμό λάιμ. Προσθέστε το αβοκάντο στη σαλάτα. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, τορτίγιες και κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη!