Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικη σούπα ramen με μοσχαρίσιο κρέας

Κινέζικη σούπα ramen με μοσχαρίσιο κρέας

Αυτή η εκπληκτική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για σούπα ramen με μοσχαρίσιο κρέας είναι πολύ δημοφιλής και όχι άδικα! Φτιαγμένη με ζωμό βοδινού, λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος και ανάμεικτα λαχανικά και στη συνέχεια με ένα αυγό ποσέ από πάνω για επιπλέον πρωτεΐνη, αυτή η συνταγή σούπας είναι εξαιρετική, γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κομμάτι (2 εκατοστών) τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
1 καλαμπόκι, χωρίς τα φύλλα
1 ματσάκι μικρά μπρόκολα κομμένα κατά μήκος στη μέση
200 γραμμάρια καστανά ελβετικά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
270 γραμμάρια νουντλς ramen
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο φιλέτο
4 αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες διαγώνια
1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
Έξτρα τσίλι κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι από κρασί ρυζιού και 3 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να βράσουν
Βήμα 2
Προσθέστε το καλαμπόκι και τα κομματάκια μπρόκολου στον ζωμό. Μαγειρέψτε τα μπρόκολα για 2 λεπτά και το καλαμπόκι για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε το καλαμπόκι και τοποθετήστε το σε ένα ξύλο κοπής. Μεταφέρετε τα κομματάκια μπρόκολουσε ένα μπολ. Προσθέστε τα μανιτάρια στον ζωμό και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο μπολ με το μπρόκολο. Προσθέστε τα νουντλς στον ζωμό και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Κόψτε τους πυρήνες από το καλαμπόκι.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Αλείψτε το κρέας με λάδι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βήμα 4
Βάλτε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και όταν οι φυσαλίδες υποχωρήσουν, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε το νερό μέχρι να βράζει ήπια. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το απαλά στο νερό που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε το αυγό σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα νουντλς και το ζωμό σε μπολ σερβιρίσματος. Ρίξτε από πάνω τη σούπα με τα μπρόκολα, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, το μοσχάρι και ένα αυγό. Πασπαλίζουμε με κρεμμύδια, σουσάμι και τσίλι. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!