Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για αλμυρό ψωμί monkey με σκόρδο και μυρωδικά με ζεστό ντίπ τυριού. Ενα εξαιρετικό και λαχταριστό ορεκτικό, μην σας τρομάζουν τα αρκετά βήματα της προετοιμασίας, είναι απλά και διασκεδαστικά! Το τυρί και τα βότανα μαζί με την απαλή σπιτική ζύμη είναι το τέλειο συμπλήρωμα. Σερβίρετε αυτό το ζεστό ορεκτικό με το ντιπ τυριού και δείτε το να εξαφανίζεται!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
ΖΥΜΗ
2 φακελάκια (Χ 7 γραμμάρια) ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι (250 ml) χλιαρό νερό
2 ⅔ φλιτζάνια (400 γραμμάρια) απλό αλεύρι, καθώς και επιπλέον για να πασπαλίσετε
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
ΒΟΥΤΥΡΟ ΒΟΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
80 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα αποξηραμένων ιταλικών βοτάνων
ΨΩΜΙ MONKEY
2 ¼ φλιτζάνια (200 γραμμάρια) ιταλικό μαλακό τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού πέστο
ΝΤΙΠ ΤΥΡΙΟΥ
250 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακωμένο και κομμένο σε κύβους
⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι (25 γραμμάρια) τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΖΥΜΗ
Βήμα 1
Βάλτε τη μαγιά σε ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Σταθείτε για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια του νερού
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς μαζί με το λάδι
Βήμα 3
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να γίνει μια λεία μπάλα
Βήμα 4
Απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για λίγα λεπτά
Βήμα 5
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύψτε με μεμβράνη ή μια πετσέτα τσαγιού. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
ΒΟΥΤΥΡΟ ΒΟΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
Βήμα 1
Βάλτε μαζί το βούτυρο, το σκόρδο, το αλάτι, και τα αποξηραμένα βότανα και ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν και να κρυώσουν κρατώντας μια κουταλιά της σούπας για το ντιπ τυριού
ΨΩΜΙ MONKEY
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C / 180° C με αέρα
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι (250 ml) πυρίμαχο φορμάκι ραμεκίν στο κέντρο ενός κομματιού χαρτιού ψησίματος. Σχεδιάστε γύρω από τη βάση. Αναποδογυρίστε το χαρτί και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο επίπεδο ταψί
Βήμα 3
Ανοίγουμε τη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένας δίσκος 20 εκατοστών. Προσθέστε ½ φλιτζάνι μαλακό ιταλικό τυρί, διπλώστε και ζυμώστε μέχρι να ενωθούν και να αναμειχθούν ομοιόμορφα
Βήμα 4
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε κορμούς πάχους 3 εκατοστών. Χωρίζουμε το καθένα σε 12 κομμάτια και τα ζυμώνουμε σε μπαλάκια
Βήμα 5
Πάρτε ένα ½ κουταλάκι του γλυκού από το κρύο βούτυρο σκόρδου και σπρώξτε το στο κέντρο μιας μπάλας ζύμης. Ξανακυλίστε για να το περικλείσετε. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζύμη
Βήμα 6
Τοποθετήστε τις γεμιστές μπάλες ζύμης γύρω από τον κύκλο που σχεδιάζετε και σχηματίστε δύο σειρές. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς. Όταν είναι έτοιμα να ψηθούν, αλείφουμε με πέστο
Βήμα 7
Ψήνετε για 10 λεπτά και ενώ μαγειρεύετε φτιάχνετε το ντιπ τυριού
Βήμα 8
Αφαιρέστε το δίσκο και τοποθετήστε το ραμεκίν γεμάτο με τυρί ντιπ στο κέντρο του ψωμιού Πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα ρολά. Επιστρέψτε στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί. Μεταφέρετε σε δίσκο σερβιρίσματος και σερβίρετε αμέσως
ΝΤΙΠ ΤΥΡΙΟΥ
Βήμα 1
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από το έτοιμο μείγμα βουτύρου σκόρδου, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ζεστό και λείο. Ανακατεύουμε με το πράσινο κρεμμύδι και το τυρί παρμεζάνα. Ρίξτε ένα κουτάλι σε κρατημένο ραμεκίν
Καλή όρεξη!