Μεξικάνικη Κουζίνα

Μεξικάνικα χοιρινά τάκο

Μεξικάνικα χοιρινά τάκο

Μεξικάνικα χοιρινά τάκο: Μια συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε χοιρινά τάκο. Ενα νόστιμο, γρήγορο πιάτο με υπέροχη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί χύτρα αργού μαγειρέματος και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΑΚΟ

1,5 κιλό χοιρινή σπάλα, χωρίς την πέτσα και το περιττό λίπος
1/4 φλιτζάνι ελαφριά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας
1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/2 φλιτζάνι καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
5 κομματάκια αστεροειδή γλυκάνισο
5 γαρύφαλλα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες διαγώνια
1 x 375ml μπουκάλι μπύρα ή μηλίτη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 ματσάκι κόλιανδρο
20 γραμμάρια καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
1 καρότο, κομμένο σε στενές λωρίδες
Καυτερή σάλτσα σριράτσα (προαιρετικά)
12 τορτίγιες (3 ανά άτομο)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΑΚΟ
Βήμα 1
Κόβουμε τη χοιρινή σπάλα σε 4 ίσα κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το καρότο και την μπύρα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας τρίψτε καλά το μείγμα και αλείψτε το χοιρινό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
Βήμα 2
Τοποθετούμε το καρότο στη βάση της χύτρας, τοποθετούμε από πάνω το χοιρινό και περιχύνουμε με την μπύρα
Βήμα 3
Επιλέξτε ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΠΙΕΣΗΣ και μέτρια πίεση. Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 90 λεπτά. Τοποθετήστε το καπάκι της κουζίνας και κλείστε τη βαλβίδα. Πατήστε ΕΝΑΡΞΗ
Βήμα 4
Σε ένα μπολ βάζουμε το αγγούρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βήμα 5
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος ανοίξτε τη βαλβίδα για να απελευθερωθεί όλος ο ατμός πριν ανοίξετε το καπάκι
Βήμα 6
Ελέγξτε το χοιρινό, πρέπει να είναι μαλακό όταν το τρυπάτε με ένα μαχαίρι. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα ταψί, ρίξτε και στραγγίστε τα 500 ml από τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μετά ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό στο ταψί με το χοιρινό. Μόλις το χοιρινό κρυώσει αρκετά, τραβήξτε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια, χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια
Βήμα 7
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, σιγοβράζετε το ζωμό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μειώνετε τον στα 200 ml. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ στο νερό, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα στο ζωμό. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΙΡΙΣΜΑ
Βήμα 1
Για να στήσετε το πιάτο, τοποθετήστε χοιρινό κρέας στο κέντρο μιας τορτίγιας, προσθέστε καρότο και αγγουράκι τουρσί, προσθέστε σάλτσες και πασπαλίστε με φιστίκια. Τυλίξτε το και σερβίρετε

Καλή όρεξη!