Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή για κοτόπουλο με νουντλς και κόκκινο κάρυ. Αυτά τα νουντλς με κάρυ είναι γεμάτα με κομμάτια κοτόπουλου, σάλτσα κόκκινου κάρυ, γάλα καρύδας και λαχανικά. Ενα νόστιμο πιάτο, με αυθεντικές ασιατικές γεύσεις και αρώματα. Γίνεται πανεύκολα μόνο με ένα τηγάνι, μέσα σε μόλις σε 20 λεπτά. Δοκιμάστε το και θα σας γίνει συνήθεια!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια αποξηραμένα νουντλς ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 συσκευασία (285 γραμμάρια) μείγμα μπαχαρικών κόκκινου κάρυ και γάλα καρύδας
500 γραμμάρια κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 μικρό μπρόκολο, κομμένο σε κομματάκια
125 γραμμάρια baby καλαμπόκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φιστίκια για γαρνίρισμα
Λάιμ για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μουλιάστε τα νουντλς ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών και τηγανίστε για 5 δευτερόλεπτα
Βήμα 3
Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου σε παρτίδες και ανακατέψτε καλά μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε την κόκκινη πιπεριά, το μπρόκολο και το baby καλαμπόκι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά
Βήμα 4
Προσθέστε την πάστα κάρυ με το γάλα καρύδας μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα
Βήμα 5
Προσθέστε τα στραγγισμένα νουντλς και ανακατέψτε. Στύβουμε το χυμό λάιμ και περιχύνουμε από πάνω μαζί με τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φιστίκια και σερβίρουμε με επιπλέον φέτες λάιμ
Συμβουλές του Σεφ:
Για να γίνει το πιάτο αυτό ακόμη πιο γρήγορα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο (περίπου 300 γραμμάρια). Προσθέστε τα ζυμαρικά, ρίξτε τη σάλτσα και ζεστάνετε.
Μπορείτε να αντικαταστήστε το κοτόπουλο με γαρίδες ή ψιλοκομμένο μοσχαράκι.
Για μια χορτοφαγική εκδοχή, αντικαταστήστε το κοτόπουλο με τόφου
Καλή όρεξη!