Δοκιμάστε αυτή την ελληνική συνταγή για να φτιάξτε κεφτέδες με κιμά γαλοπούλας και αρωματικά βότανα. Ισως η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υγιεινό finger food για πάρτι, ή ως ένα γρήγορο σνακ πρωτεΐνης για το χέρι. Αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια έχουν υπέροχη γεύση, φανταστικά αρώματα των αρωματικών βοτάνων και γίνονται ανάρπαστα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
Σάλτσα ντομάτας για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά
Βήμα 2
Πλάθουμε το μείγμα γαλοπούλας σε κεφτέδες και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ελαφρά λαδωμένο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τους κεφτέδες γαλοπούλας σε παρτίδες για περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν
Βήμα 4
Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας
Καλή όρεξη!