Vegan ντιπ τυριού queso: Μια καταπληκτική συνταγή για τους φίλους της vegan διατροφής. Τα ωμά κάσιους, μαζί με τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα πλούσια μπαχαρικά μετατρέπονται σε ένα κρεμώδες, γευστικό και απολαυστικά πικάντικο ντιπ τυριού queso χωρίς γαλακτοκομικά, που θα ικανοποιήσει όλες τις γευστικές σας απαιτήσεις.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουτί (280 γραμμάρια) ντομάτες σε κύβους με πράσινα τσίλι
140 γραμμάρια ωμά κάσιους
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Αλάτι κόσερ
15 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες
1/2 κουταλιά της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα
1 μικρή πιπεριά χαλαπένιο, κομμένη σε λεπτές φέτες, ξεσποριασμένη
2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιανδρου
Τσιπς τορτίγιας, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα κόσκινο με λεπτό πλέγμα πάνω από ένα μεγάλο κύπελλο μέτρησης υγρών. Ρίχνουμε τις ντομάτες με τα πράσινα τσίλι στο σουρωτήρι και πιέζουμε με μια σπάτουλα να στραγγίξουν όλα τα υγρά. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις ντομάτες με τα πράσινα τσίλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε μαζί το κρατημένο υγρό, τα κάσιους, το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, το τσίλι σε σκόνη, τον κουρκουμά, το καγιέν, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 3/4 φλιτζάνι νερό σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα κάσιους, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τη μαγιά, τις ψητές κόκκινες πιπεριές, το ξύδι, την καυτερή σάλτσα, 2 κουταλιές της σούπας ντομάτες με πράσινο τσίλι και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, ξύνοντας τις πλευρές του μπλέντερ όσο χρειάζεται.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει και να σβήσει, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες με πράσινα τσίλι, τις πιπεριές χαλαπένιο και τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε με τσιπς τορτίγιας.
Καλή όρεξη!