Κινέζικη Κουζίνα

Μπιφτέκια chick-ado με κιμά κοτόπουλου και αβοκάντο

Μπιφτέκια chick-ado με κιμά κοτόπουλου και αβοκάντο

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα πρωτότυπο πιάτο με μπιφτέκια chick-ado με κιμά κοτόπουλου και αβοκάντο. Αυτή η υγιεινή συνταγή συνδυάζει πολύ όμορφα τον κιμά κοτόπουλου με το αβοκάντο και την σάλτσα σριράτσα για ένα υπέροχο και λαχταριστό πιάτο. Σερβίρετέ τα σε ψωμάκια μπριός στα κάρβουνα για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
3 εσαλότ (μακριά πράσινα κρεμμυδάκια) κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σριράτσα, συν επιπλέον για σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
2 φλιτζάνια έτοιμη λαχανοσαλάτα
1⁄2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
1⁄4 φλιτζάνι μαγιονέζα
4 ψωμάκια μπριός στα κάρβουνα, κομμένα στη μέση
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από κρασί ρυζιού

Εκτέλεση της συνταγής:

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Βήμα 1
Τοποθετήστε τον κιμά, τα κρεμμυδάκια εσαλότ, τη φρυγανιά, το αυγό, τη σριράτσα και το σουσάμι σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή τα χέρια σας για να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε το αβοκάντο και ανακατέψτε απαλά. Πλάθετε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια, φροντίζοντας το αβοκάντο να είναι ακόμα ορατό
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα μπιφτέκια και τηγανίστε για 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ για λαχανοσαλάτα
Βήμα 4
Απλώστε τη μαγιονέζα σε κάθε ψωμάκι. Από πάνω ρίχνουμε τη σαλάτα και το μπιφτέκι. Σερβίρουμε με επιπλέον σριράτσα

Σημειώσεις του Σεφ:

  1. Ψωμάκια μπριος θα βρείτε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και σε εξειδικευμένους φούρνους. Αντικαταστήστε τα με κανονικά ψωμάκια μπριός αν δεν βρείτε μπριός στα κάρβουνα
  2. Αυτά τα μπιφτέκια είναι επίσης νόστιμα αν τα κομματιάσετε μέσα σε σαλάτα ή και σαν σκέτα κεφτεδάκια για ένα σνακ για πάρτι

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέστε τη λαχανοσαλάτα και τα φύλλα κόλιανδρου και ανακατέψτε απαλά.

Καλή όρεξη!