Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη vegan συνταγή για να μαγειρέψετε αυτό το εξαίσιο πιάτο με κοφτό μακαρονάκι με vegan τυρί τσένταρ. Ενα καταπληκτικός συνδυασμός ζυμαρικών με λαχανικά, vegan τυρί και μπαχαρικά, που μας δίνει ένα υγιεινό και λαχταριστό γεύμα. Θα το λατρέψουν όλοι, ακόμη και όσοι δεν είναι φανατικοί φίλοι της vegan διατροφής!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 φλιτζάνια μικρά ψιλοκομμένα κομματάκια κουνουπιδιού
2 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Χυμός από 1 μικρό λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας πάστα miso
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα πικάντικη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
3/4 φλιτζάνι απλό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή άλλο φυτικής προέλευσης
1/4 φλιτζανιού θρεπτικές νιφάδες μαγιάς
2 κουταλάκια του γλυκού συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
300 γραμμάρια τριμμένο vegan τυρί τσένταρ (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια)
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
Καυτερή σάλτσα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Βήμα 2
Βάζουμε το κουνουπίδι και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πλήρως το κουνουπίδι, περίπου για 20 λεπτά. Μεταφέρετε το μαγειρεμένο κουνουπίδι και όλο το μαγειρικό υγρό σε ένα μπλέντερ και αφήστε το στην άκρη. Σκουπίστε την κατσαρόλα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το miso, τη μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, το καγιέν και τον κουρκουμά μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα αμυγδάλου, τη μαγιά και την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Χτυπήστε στο μπλέντερ το κουνουπίδι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέστε σταδιακά το ζεστό μείγμα γάλακτος αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα γάλακτος αμυγδάλου με το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το vegan τυρί τσένταρ και ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει.
Βήμα 6
Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα κοφτά μακαρονάκια στο βραστό νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό.
Βήμα 7
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε τα να ενωθούν. Ρίξτε λίγο από το κρατημένο υγρό μαγειρέματος ζυμαρικών για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή. Προσθέστε αλάτι για γεύση. Σερβίρετέ τα ζεστά με καυτερή σάλτσα στο πλάι αν προτιμάτε.
Καλή όρεξη!