Δείτε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ψητές πατάτες. Νόστιμες και λαχταριστές, αυτές οι ψητές πατάτες δεντρολίβανου είναι ιδανικές να συνοδεύουν κάθε ψητό. Μια απλή και γρήγορη συνταγή, που μπορεί να γίνει άμεσα σε κάθε κουζίνα. Ισως είναι οι πιο εύκολες και τραγανές πατάτες που θα δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό πατάτες
Λίγες γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο
4 ή 5 κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°c. Καθαρίζετε τις πατάτες σας και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Βήμα 2
Τοποθετούμε ένα μεγάλο ταψί στο φούρνο προσθέτοντας αρκετό ελαιόλαδο για να καλύψει τον πάτο. Τοποθετήστε το στο φούρνο και αφήστε το να ζεσταθεί για περίπου 5 λεπτά. Ενώ το λάδι ζεσταίνεται, κόψτε τις σκελίδες σκόρδου από τον βολβό και θρυμματίστε ελαφρά με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού αφήνοντας τις φλούδες.
Βήμα 3
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε προσεκτικά τις πατάτες, τις σκελίδες σκόρδου και τα κλωνάρια δεντρολίβανου. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε προσεκτικά τα πάντα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά. Μόλις γίνει πραγματικά τραγανό, αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε με το χριστουγεννιάτικο ψητό σας.
Καλή όρεξη!