Vegan Κουζίνα

Vegan ζυμαρικά φετουτσίνι με λεμόνι

Vegan ζυμαρικά φετουτσίνι με λεμόνι

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της vegan διατροφής για ζυμαρικά φετουτσίνι με λεμόνι. Τα φετουτσίνι είναι ένα ζυμαρικό πλατύ και παχύ που παραδοσιακά παρασκευάζεται από αυγό και αλεύρι, πολύ δημοφιλές κυρίως στην ιταλική κουζίνα. Σε αυτή την vegan παραλλαγή το λεμόνι δίνει την επιπλέον ένταση στο πιάτο, το οποίο μπορείτε να το συνδυάσετε ιδανικά με τα δροσιστικά αρώματα εσπεριδοειδών του Sauvignon Blanc.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

350 γραμμάρια ζυμαρικά φετουτσίνι χωρίς αυγά
2 φλιτζάνια γάλα σόγιας ή αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
250 γραμμάρια τυρί από κρέμα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας άσπρα (ξεφλουδισμένα) αμύγδαλα, σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας μαγιά, συν περισσότερες για πασπάλισμα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
Βήμα 2
Προσθέστε το γάλα σόγιας, το τυρί από κρέμα σόγιας, τα αμύγδαλα, τη μαγιά, το ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να τσιγαρίζει και να μαλακώσει, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα γάλακτος σόγιας και 1/2 φλιτζάνι από το κρατημένο νερό ζυμαρικών, αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες, περίπου για 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φετουτσίνι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Αν χρειαστεί, αραιώστε με λίγο περισσότερο νερό ζυμαρικών.
Βήμα 4
Μοιράστε τα ζυμαρικά σε τέσσερα μπολ και πασπαλίστε το καθένα με λίγη μαγιά και λίγο πιπέρι.

Καλή όρεξη!