Vegan Κουζίνα

Vegan cupcake με σιρόπι τριαντάφυλλο

Vegan cupcake με σιρόπι τριαντάφυλλο

Δείτε αυτή την εκπληκτική συνταγή της vegan κουζίνας για cupcake με σιρόπι τριαντάφυλλο. Ενα υπέροχο και λαχταριστό επιδόρπιο με καταπληκτική γεύση και αρώματα. Το σιρόπι τριαντάφυλλου προσθέτει σε αυτά τα cupcakes το κάτι παραπάνω για την απόλυτη απόλαυση. Σε αυτή την συνταγή, δίνεται παράλληλα και η εναλλακτική εκδοχή ενός απλού cupcake με σοκολάτα, για τους παραδοσιακούς καλοφαγάδες!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τα cupcakes
280 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 ml ηλιέλαιο
350 ml αποβουτυρωμένο γάλα, λίγο ζεστό (αντικαταστήστε με γάλα σόγιας για vegan cupcakes)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
5 κουταλιές της σούπας σιρόπι τριαντάφυλλου
40 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι (παραλείψτε το για vegan cupcakes)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλάκι καλαμποκάλευρο
ζάχαρη 240 γραμμάρια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για το γλάσο τριαντάφυλλου (χρησιμοποιήστε αυτό για ένα vegan cupcake)
125 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο (αντικαταστήστε το με φυτικό λίπος για vegan εναλλακτική)
220 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακωμένο (αντικαταστήστε το με σόρτερινγκ λαχανικών για vegan εναλλακτική)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι τριαντάφυλλου
Για το γλάσο σοκολάτας (παραλείψτε αυτό για ένα vegan cupcake)
125 γραμμάρια βούτυρο αλατισμένο, μαλακωμένο
220 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακωμένο
200 γραμμάρια άλειμμα σοκολάτας και φουντουκιού
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί το γάλα και το μηλόξυδο και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να πήξει πολύ ελαφρά.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε δύο ταψιά των 12 cupcakes με χάρτινες θήκες.
Βήμα 3
Κοσκινίζουμε όλα τα στεγνά υλικά για τα cupcakes αφήνοντας προς το παρόν τη ζάχαρη έξω. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε το μείγμα γάλακτος/ξυδιού με τα υπόλοιπα υγρά υλικά για 4-5 λεπτά.
Βήμα 5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα σε τρία στάδια. Χειριστείτε προσεκτικά και συνδυάστε μόνο όσο είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν θέλουμε να το καταπονήσουμε. Το μείγμα δεν πρέπει να έχει μεγάλους σβόλους αλλά δεν χρειάζεται να είναι και εντελώς λείο.
Βήμα 6
Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, γεμίστε κάθε θήκη για cupcakes με κουρκούτι (θα πρέπει να είναι μέχρι τη μέση της χάρτινης θήκης).
Βήμα 7
Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στη μέση ενός cupcake. Μην μπείτε στον πειρασμό να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 20 λεπτά του ψησίματος.
Βήμα 8
Για το γλάσο σοκολάτας, χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν (περίπου για 5 λεπτά).
Βήμα 9
Για το γλάσο τριαντάφυλλου, χτυπήστε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα (περίπου για5 λεπτά).
Βήμα 10
Όταν τα cupcakes κρυώσουν, γεμίστε μια σακούλα κορνέ με γλάσο σοκολάτας και μια με γλάσο τριαντάφυλλου. Απλώστε με προσοχή πάνω από τα cupcakes σας. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!