Φτιάξτε με αυτή τη συνταγή της vegan κουζίνας αυτές τις απολαυστικές βίγκαν τηγανίτες μπανάνας. Εύκολη και απλή συνταγή, με εγγυημένο αποτέλεσμα απολαυστικές αφράτες τηγανίτες με ελαφριά υφή και υπέροχη γεύση. Θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι και δεν θα μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι τηγανίτες χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς αυγά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα (περίπου 150 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, συν επιπλέον για το μαγείρεμα
120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 ml βρώμης, γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας
σιρόπι, μπανάνα σε φέτες και μούρα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Πολτοποιήστε τη μπανάνα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα. Το κουρκούτι πρέπει να έχει πυκνή ρευστή υφή.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι για να φτιάξετε τηγανίτες αμερικανικού τύπου. Θα μπορείτε να κάνετε περίπου 4-5 κάθε φορά. Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με σιρόπι, μπανάνα σε φέτες και μούρα, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!