Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική σούπα ράμεν με νουντλς

Ιαπωνική σούπα ράμεν με νουντλς

Οταν λαχταράτε κάτι νόστιμο αλλά ελαφρύ και υγιεινό, δοκιμάστε αυτή την ιαπωνική συνταγή. Χρησιμοποιήστε κοτόπουλο, νουντλς, σπανάκι, καλαμπόκι και αυγά για να φτιάξετε αυτήν την υπέροχη ιαπωνική σούπα ράμεν με νουντλς. Το μείγμα πέντε μπαχαρικών (five spice) που χρησιμοποιεί αυτή η συνταγή, συνήθως περιέχει γαρύφαλλο, γλυκάνισο, σπόρους μάραθου, κανέλα και πιπέρι σετσουάν ή λευκό πιπέρι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 ml ζωμός κοτόπουλου
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, συν επιπλέον για την εποχή
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα worcestershire
1 κομμάτι τζίντζερ μεγέθους αντίχειρα, κομμένο σε φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα πέντε μπαχαρικών
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
375 γραμμάρια νουντλς ράμεν
400 γραμμάρια μαγειρεμένο χοιρινό ή στήθος κοτόπουλου σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
Για το γαρνίρισμα:
100 γραμμάρια baby σπανάκι
4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
4 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
1 φύλλο ξερό φύκι νόρι, ψιλοκομμένο
φρέσκα κρεμμυδάκια ή εσαλότ σε φέτες
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε 700 ml ζωμό κοτόπουλου, 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire, ένα κομμάτι τζίντζερ σε φέτες μεγέθους αντίχειρα, ½ κουταλάκι του γλυκού κινέζικο πέντε μπαχαρικό, πρέζα τσίλι σε σκόνη και 300 ml νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Βήμα 2
Δοκιμάστε το ζωμό – προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή λίγη ακόμη σάλτσα σόγιας για να τον κάνετε πιο γλυκό ή αλμυρό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Βήμα 3
Μαγειρέψτε τα 375 γραμμάρια νουντλς ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4
Κόβουμε σε φέτες τα 400 γραμμάρια μαγειρεμένο χοιρινό ή κοτόπουλο, τα τηγανίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 5
Μοιράστε τα νουντλς σε τέσσερα μπολ. Συμπληρώστε το καθένα με το ένα τέταρτο του κρέατος, 25 γραμμάρια σπανάκι, 1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι και δύο μισά βραστά αυγά.

Βήμα 6
Στραγγίζουμε το ζωμό σε ένα καθαρό τηγάνι και τον αφήνουμε να βράσει ξανά.

Βήμα 7
Μοιράστε τον ζωμό στα μπολ και, στη συνέχεια, πασπαλίστε πάνω από 1 τριμμένο φύκι νόρι, φρέσκα κρεμμυδάκια ή εσαλότ σε φέτες και πασπαλίστε με σουσάμι. Αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί λίγο πριν το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!