Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για γαρίδες με γάλα καρύδας και φασολάκια. Δώστε στις βασιλικές γαρίδες μια βραζιλιάνικη πινελιά σε αυτό το πικάντικο στιφάδο καρύδας, γαρίδας με φασολάκια με αλατισμένα φιστίκια. Ενα υπέροχο πιάτο που είναι ταυτόχρονα εξωτικό και παραδοσιακό, με καταπληκτική γεύση και αρώματα, που θα σας ενθουσιάσει! Σερβίρεται με ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια μακρόκκοκο ρύζι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-2 κόκκινα τσίλι (ξεσπορτιασμένα αν δεν σας αρέσουν πολύ καυτερά), ψιλοκομμένα
200 ml γάλα καρύδας
400 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κύβους
200 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα στη μέση
300 γραμμάρια αποφλοιωμένες ωμές βασιλικές γαρίδες
χυμός 1 λάιμ
1 μικρό πακέτο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια ψημένα ανάλατα φιστίκια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και μαγειρέψτε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τσίλι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το γάλα καρύδας και αφήστε να βράσουν για άλλα 4 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τις ντομάτες και τα φασολάκια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται οι ντομάτες. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Βήμα 4
Ρίξτε από πάνω το χυμό λάιμ, πασπαλίστε τον κόλιανδρο και τους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε με το ρύζι.
Καλή όρεξη!