Ετοιμάστε με αυτή την ιαπωνική συνταγή ένα vegan πιάτο με ιαπωνικά χόρτα goma-ae. Αυτό το γεμάτο γεύση συνοδευτικό συνηθίζεται στα ιαπωνικά εστιατόρια και σερβίρεται με κάθε ευκαιρία. Το σπανάκι και τα φασολάκια στολίζονται με ένα dressing από σόγια, miso, κρασί mirin και σουσάμι (το miso είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική πάστα από ζυμωμένους καρπούς σόγιας, μαζί με αλάτι και κότζι, που χρησιμοποιείται σε σάλτσες και αλείμματα, λαχανικά και κρέατα). Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια φασολάκια, ψιλά κομμένα
250 γραμμάρια σπανάκι
Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές της σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
1 κουταλιά της σούπας σόγια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας λευκό miso
1 κουταλιά της σούπας ιαπωνικό κρασί mirin
gomashio (αλατισμένο σουσάμι), για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ετοιμάστε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Βράστε ένα τηγάνι με αλατισμένο νερό, ρίξτε μέσα τα φασολάκια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ανοιχτό πράσινο, αλλά να είναι ακόμα τραγανά. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να βγάλετε τα φασολάκια και να τα βυθίσετε στο μπολ με το παγωμένο νερό. Προσθέστε το σπανάκι στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για 20-30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφαιρέστε τα και αυτά και προσθέστε τα στο παγωμένο νερό. Μόλις κρυώσουν, στραγγίστε τα χόρτα σε ένα σουρωτήρι πάνω από το μπολ και αφήστε τα στην άκρη για 5 λεπτά ώστε να στάξει όλο το νερό από αυτά.
Βήμα 2
Φτιάξτε το ντρέσινγκ χτυπώντας το σουσάμι με γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών και μετά ρίξτε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε στα χόρτα το dressing, προσθέστε από πάνω το gomashio, (προαιρετικά), και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!