Αμερικάνικη μπριζόλα T-bone: Για ένα ιδιαίτερο δείπνο, δοκιμάστε αυτή τη κλασική συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ψήσετε μια υπέροχη και χορταστική μπριζόλα T-bone. Η μπριζόλα έχει ένα κόκκαλο σε σχήμα Τ με κρέας σε κάθε πλευρά, ιδανικό για κοινή χρήση. Το κρέας μαγειρεύεται με έναν πρωτότυπο τρόπο, πρώτα στο τηγάνι με θυμάρι και σκόρδο και μετά στον φούρνο και γίνεται πεντανόστιμο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
700 γραμμάρια μπριζόλα T-bone
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ μικρή συσκευασία θυμάρι
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τη μπριζόλα και από τις δύο πλευρές, στη συνέχεια τρίψτε και τις δύο πλευρές με τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Βάλτε τη μπριζόλα στο ζεστό τηγάνι και τηγανίστε την κάτω πλευρά για 2 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη μπριζόλα να ροδίσει και από την άλλη πλευρά, τρίβουμε την κορυφή με το θυμάρι και μετά απλώνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από το κρέας.
Βήμα 2
Μόλις ροδίσουν ομοιόμορφα, βάλτε το θυμάρι και το σκόρδο στη μία πλευρά, κρατήστε τη μπριζόλα με μια λαβίδα για να ψηθεί η λιπαρή πλευρά της και αφήστε τη να είναι μαλακή και όχι τραχιά. Αυτό θα διαρκέσει μερικά λεπτά. Ξαναστρώνετε τη μπριζόλα, βάζετε από πάνω το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο και μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο για να τελειώσει το ψήσιμο για 4-5 λεπτά, μέχρι το κρέας να φτάσει στους 62-65 C ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Βήμα 3
Ξεκουράζουμε το κρέας για 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο στη μέση του τραπεζιού.
Καλή όρεξη!