Ιταλικό ρολό μοσχαρίσιου κιμά: Μια συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα δείπνο εξαιρετικής αξίας. Ενα πιάτο πανεύκολο, που χρειάζεται λίγο κόπο και χρόνο προετοιμασίας, γίνεται πεντανόστιμο και με εμφάνιση που θα σας κάνει υπερήφανους. Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες, φασολάκια και σάλτσα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
4 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Συσκευασία 500 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια πανσέτα, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Στρώνουμε τις μακριές πλευρές και τη βάση μιας φόρμας 2 κιλών για ψωμί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας από την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και ανακατέψτε καλά – τα χέρια είναι ό,τι καλύτερο για αυτή τη δουλειά.
Βήμα 2
Βάλτε και πιέστε το μείγμα στη φόρμα του ψωμιού και πασπαλίστε με το υπόλοιπο της τριμμένης φρυγανιάς. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να τραγανίσει η κορυφή. Αν το πάνω μέρος δεν έχει πάρει χρώμα στο φούρνο, βάζουμε τη φόρμα στο γκριλ και ροδίζουμε το πάνω μέρος για 5 λεπτά. Αφήστε το ταψί να κρυώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε το αφαιρώντας προσεκτικά την λαδόκολλα και βάλτε το σε μια επιφάνεια εργασίας ή σε ένα δίσκο. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατάτες και πράσινα φασόλια.
Καλή όρεξη!