Ιαπωνικό κatsudon: Μια ιαπωνική συνταγή για να χρησιμοποιήστε τα χθεσινά υπολείμματα και να προσφέρετε ένα πλούσιο γεύμα με αυτό το νόστιμο χοιρινό katsudon. Το katsudon είναι ένα δημοφιλές ιαπωνικό φαγητό, ένα μπολ με ρύζι που συμπληρώνεται με ένα τηγανητό παναρισμένο χοιρινό φιλέτο, αυγά, λαχανικά και καρυκεύματα. Το πιάτο πήρε το όνομά του από τις ιαπωνικές λέξεις tonkatsu (παναρισμένο τηγανητό χοιρινό) και donburi (ιαπωνικό «πιάτο με ρύζι»). Εύκολο, πρακτικό και απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 παναρισμένο χοιρινό φιλέτο – χρησιμοποιήστε το τονκάτσου που περίσσεψε, κομμένο σε φέτες
150 ml ιαπωνικό ζωμό ντάσι
1 κουταλιά της σούπας σόγια
1 κουταλάκι του γλυκού κρασί μιρίν
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
200 γραμμάρια μαγειρεμένο ρύζι
1 ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το τονκάτσου, βάζοντάς το στη μέση του τηγανιού. Προσθέστε τον ζωμό ντάσι, τη σόγια, το κρασί μιρίν και τη ζάχαρη και ρίξτε τα τρία τέταρτα του μείγματος γύρω από το τονκάτσου. Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, ώστε να πήξει λίγο η σάλτσα και να ξαναζεσταθεί το τονκάτσου.
Βήμα 2
Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά γύρω από το τονκάτσου και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν λίγο τα αυγά, αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμη λίγο ρευστοί. Μοιράζετε το ρύζι σε δύο μπολ, στη συνέχεια προσθέτετε το μισό μείγμα αβγού και τονκάτσου, πασπαλίζετε από πάνω με το σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως, περιχύνοντας με λίγη ακόμη σόγια, αν θέλετε μια επιπλέον πικάντικη πινελιά
Καλή όρεξη!