Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικοί αρνίσιοι κεφτέδες

Ελληνικοί αρνίσιοι κεφτέδες

Μια εξαίσια συνταγή, επιλεγμένη από την πλούσια ελληνική κουζίνα. Ενα παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο με πεντανόστιμους αρνίσιους κεφτέδες με ψητά λαχανικά και πατάτες. Γίνεται πανεύκολα -σε μόλις πέντε λεπτά και το λατρεύουν όλοι-ιδιαίτερα τα παιδιά. Ένα εγγυημένο, λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια κεφτεδάκια με αρνίσιο κιμά
300 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
185 γραμμάρια ψητά λαχανικά, στραγγισμένα αν έχουν λάδι
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες με μυρωδικά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
40 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
½ μικρό μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, ξύσμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κεφτεδάκια και τηγανίστε τα για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε το για 1 λεπτό. Προσθέστε τα ψητά λαχανικά, τις ντομάτες και τη ζάχαρη, καθώς και τις ελιές. Εποχή. Βάλτε τα κεφτεδάκια ξανά στο τηγάνι, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε το καπάκι περίπου στη μέση του χρόνου, οι πατάτες πρέπει να ψηθούν με ελαφρώς μειωμένο υγρό.

Βήμα 4
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε στο τραπέζι με τη φέτα, τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού σκορπισμένα.

Καλή όρεξη!