Ελληνικό αργοψημένο αρνάκι: Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας, φτιάχνοντας, με αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας, ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο αρνιού για ένα οικογενειακό γεύμα. Μπορείτε να το μαγειρέψετε δύο μέρες πριν και να το σερβίρετε με ελληνικούς μεζέδες. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Αρνίσιο κρέας (κατά προτίμηση ώμος), περίπου 2 κιλά
1 βολβός σκόρδου, με την φλούδα, οι σκελίδες χωρισμένες
30 περίπου γραμμάρια αντσούγιες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 ντομάτες, ολόκληρες
6 καρότα, ξεφλουδισμένα, αλλά ολόκληρα
1 χούφτα φρέσκο φασκόμηλο
1 χούφτα φρέσκο δενδρολίβανο
1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
τζατζίκι, ρεβιθοσαλάτα και πλακέ ψωμάκια, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C και τοποθετήστε μια σχάρα όσο πιο χαμηλά γίνεται. Τρυπάμε το αρνί παντού με ένα μικρό μαχαίρι και μετά γεμίζουμε κάθε σχισμή με μια σκελίδα σκόρδο και μισή αντσούγια. Αλείψτε το κρέας με λάδι και μετά αλατοπιπερώστε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και σοτάρουμε το αρνί παντού μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το αρνί από το πιάτο και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, τα καρότα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Βάλτε από πάνω το αρνί από πάνω και πασπαλίστε με θυμάρι.
Βήμα 3
Σκεπάζετε το σκεύος, το βάζετε στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήνετε για 4-5 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Σηκώστε προσεκτικά το αρνί, αφαιρέστε τα μυρωδικά και ζουπήξτε τις ντομάτες να βγάλουν το ζουμί τους. Ξαναβάζετε το αρνί στο σκεύος και σερβίρετε σε μεγάλα κομμάτια με τζατζίκι, ρεβιθοσαλάτα και ψωμάκια.
Καλή όρεξη!