Ινδική Κουζίνα

Ινδικό πικάντικο ρύζι

Ινδικό πικάντικο ρύζι

Ινδικό πικάντικο ρύζι: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για να κάνετε ένα παραδοσιακό συνοδευτικό πιάτο ρυζιού. Το ρύζι μαγειρεμένο με τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, συνδυάζεται καταπληκτικά με τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και τα κάσιους και γίνεται πεντανόστιμο. Ενα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε τόσο με ψητό κρέας, όσο και με ψάρι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κούπα μακρόκοκκο ρύζι
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 ξυλάκι κανέλας
6 λοβούς κάρδαμου
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 μεγάλη χούφτα σταφίδες σουλτανίνες και καβουρδισμένα κάσιους

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2
Γεμίστε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό, βράστε και ρίξτε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τον κουρκουμά και το ξυλάκι κανέλας στο νερό. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε μια φορά το αφήνουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε το νερό να βράζει σταθερά, αλλά όχι έντονα. Βράζουμε ακάλυπτα, χωρίς να ανακατεύουμε (αυτό κάνει το ρύζι κολλώδες) για 10 λεπτά. Βγάλτε λίγο έξω με μια τρυπητή κουτάλα και τσιμπήστε ένα ή δύο κόκκους. Αν είναι πολύ τραγανά, μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό και δοκιμάστε ξανά. Πρέπει να είναι τρυφερά αλλά όχι πολύ μαλακά. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε περιχύνοντας με πολύ ζεστό νερό.

Βήμα 3
Ανακατεύουμε τους θρυμματισμένους σπόρους κάρδαμου στα κρεμμύδια με τους σπόρους κύμινου και τηγανίζουμε για λίγο.

Βήμα 4
Ρίξτε μέσα μια μεγάλη χούφτα σουλτανίνες και καβουρδισμένα κάσιους και μετά προσθέστε το ζεστό στραγγισμένο ρύζι. Αυτό θα κάνει το κάρυ υπέροχο και θα δώσει μια εξωτική πινελιά στο ψητό κρέας ή το ψάρι.

Καλή όρεξη!