Δείτε αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας και ετοιμάστε σε λιγότερο από 10 λεπτά, ένα λαχταριστό vegan κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων. Ενα απλό κέικ με κούπες στο φούρνο μικροκυμάτων, που δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου προετοιμασία και γίνεται άμεσα – την ίδια στιγμή που θα σας γεννηθεί η λαχτάρα για ένα γλυκό. Σερβίρετέ τα με μια μπάλα παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας γάλα χωρίς γαλακτοκομικά, όπως γάλα βρώμης
1 πρέζα ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 πρέζα μαγειρική σόδα
4 φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
Για το σερβίρισμα:
κρέμα καρύδας ή παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το γάλα σε μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αφήστε το να καθίσει για 2-3 λεπτά. Θα πρέπει να αρχίσει να φαίνεται λίγο κοκκώδες, σαν να έχει σχιστεί. Προσθέστε το ηλιέλαιο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα τα σμέουρα και στη συνέχεια ψήστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν.
Βήμα 3
Σερβίρετε με μια λίγη κρέμα καρύδας ή, αν προτιμάτε, μια μπάλα παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά.
Καλή όρεξη!