Ινδική Κουζίνα

Ινδικά αρνίσια παϊδάκια

Ινδικά αρνίσια παϊδάκια

Ινδικά αρνίσια παϊδάκια: Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για νόστιμα, τραγανά αρνίσια παϊδάκια μαγειρεμένα στο μπάρμπεκιου. Δύο μαρινάδες σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την προετοιμασία, αλλά θα πετύχετε περισσότερη γεύση. Το πράσινο τσάτνει που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή είναι ένα πικάντικο ινδικό καρύκευμα που παρασκευάζεται με κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο, πράσινο τσίλι, χυμό λεμονιού και μερικά μπαχαρικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

12 αρνίσια παϊδάκια με την καλύτερη ποιότητα, χτυπημένα σε πάχος 2 εκατοστών
πράσινο τσάτνει
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
Για την πρώτη μαρινάδα:
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι Κασμίρ σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ & σκόρδου
50 ml φυτικό λάδι
Για τη δεύτερη μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 μεγάλη πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι Κασμίρ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Εκτέλεση της συν ταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αρνί και όλα τα πρώτα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 4 ώρες.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε όλα τα δεύτερα υλικά της μαρινάδας μαζί. Βγάζουμε το αρνί από την πρώτη μαρινάδα και το βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέστε τη δεύτερη μαρινάδα και τρίψτε τη στο αρνί και, στη συνέχεια, ψύξτε για άλλες 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Ανάψτε ένα μπάρμπεκιου με καπάκι και, στη συνέχεια, ψήστε τις μπριζόλες σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν μέτρια (περίπου 8 λεπτά), φροντίζοντας το κρέας να μην είναι απευθείας πάνω στη φωτιά για να αποφύγετε το κάψιμο των μπαχαρικών. Το κλειδί είναι να διατηρείτε το καπάκι ανοιχτό ώστε η θερμοκρασία να είναι σταθερή. Ή ψήνετε στο φούρνο σε ένα ταψί για 12 λεπτά και τελειώνετε κάτω από το γκριλ για 2 λεπτά για να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ για στύψιμο και πράσινο τσάτνεϊ στο πλάι.

Καλή όρεξη!