Αμερικάνικη Κουζίνα

Πικάντικες πίτες με κιμά και πουρέ γλυκοπατάτας

Πικάντικες πίτες με κιμά και πουρέ γλυκοπατάτας

Αυτή η συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για πικάντικες πίτες με κιμά και πουρέ γλυκοπατάτας, είναι μια εναλλακτική εκδοχή του αμερικάνικου sloppy joe, που είναι ένα σάντουιτς που αποτελείται από κιμά, κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ, σάλτσα worcestershire και άλλα καρυκεύματα, σερβιρισμένο σε ψωμάκι χάμπουργκερ. Στην συνταγή αυτή, την διαφορά κάνει ο πουρές γλυκοπατάτας, που δίνει μια ιδιαίτερη υφή και απίθανη γεύση. Αξίζει να τις δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τον πουρέ:
1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
50 γραμμάρια τυρί τσένταρ, ψιλοτριμμένο
Για τον κιμά:
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες
500 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας απαλό τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) μαυρομάτικα φασόλια
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτα ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κουτάκι (326 γραμμάρια) γλυκό καλαμπόκι σε νερό
μπρόκολο ή σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε τις γλυκοπατάτες για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μην παραψηθούν

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε τα κρεμμύδια, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά, σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά και το μπουγιόν και μετά προσθέτουμε τα φασόλια με τα υγρά τους, τις ντομάτες και την πιπεριά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι με τα υγρά του, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά.

Βήμα 3
Όσο ψήνεται ο κιμάς, πολτοποιούμε τις πατάτες με το γάλα για να γίνει ένας σφιχτός πουρές. Ρίξτε με κουτάλι τον κιμά σε έξι ατομικά πιάτα ψησίματος για πίτα, βάζοντας πάνω από το καθένα λίγο πουρέ, στη συνέχεια πασπαλίστε από πάνω το τυρί και λίγη πάπρικα.

Βήμα 4
Οι πίτες μπορούν πλέον να καταψυχθούν. Αν τις φάτε αμέσως, τις βάζετε σε δυνατό γκριλ μέχρι να ζεσταθούν και το τυρί να λιώσει. Για να τις μαγειρέψετε από κατεψυγμένες, αποψύξτε τις τελείως και μετά ξαναζεστάνετέ τις στο φούρνο σε ταψί στους 180 C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρετε με μπρόκολο ή μια σαλάτα της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!