Μια αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα πραγματικά ιδιαίτερο κάρυ καρύδας και γαρίδας. Αυτό το κάρυ χαμηλών θερμίδων έχει άφθονη πρωτεΐνη από τον μπακαλιάρο (ή οποιοδήποτε λευκό ψάρι προτιμάτε) και τις γαρίδες. Εμπλουτισμένο από ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών και μια πινελιά κρέμας καρύδας, έχει υπέροχη γεύση και πλούσια ασιατικά αρώματα. Θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
0,5 κομμάτι τζίντζερ μεγέθους αντίχειρα (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε)
4 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες, οι 2 κομμένες στη μέση και οι 2 σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
½ ξυλάκι κανέλας
½ κουταλάκι σπόρους μαύρης μουστάρδας
3 γαρύφαλλα
σπόροι από 4 λοβούς κάρδαμου, θρυμματισμένοι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
10 φύλλα κάρυ, φρέσκα ή αποξηραμένα
½ κύβος ζωμού ψαριού
15 γραμμάρια κρέμα καρύδας
1 κόκκινο τσίλι, κομμένο στη μέση, ξεσποριασμένο και μετά κομμένο σε φέτες ή σε κύβους
1 συσκευασία (150 γραμμάρια) γαρίδες, με το κέλυφος
140 γραμμάρια μπακαλιάρος χωρίς πέτσα, κομμένος στη μέση και στη συνέχεια σε χοντρές λωρίδες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και τις ντομάτες, που είναι κομμένες στη μέση, σε ένα μπλέντερ με 50 ml νερό και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μπορεί να χρειαστεί να ξύσετε το εσωτερικό του μπλέντερ μερικές φορές. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τον πουρέ, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το 1/2 ξυλάκι κανέλας, τους σπόρους μουστάρδας, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο και τα φύλλα κάρυ και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε 300 ml νερό με τον κύβο ζωμού, την καρύδα και το τσίλι και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε ότι το κρεμμύδι είναι πλήρως ψημένο – αν όχι, αξίζει να το μαγειρέψετε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 3
Τέλος, προσθέστε τις φέτες ντομάτας, τις γαρίδες και το ψάρι, στη συνέχεια σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με πικάντικο ρύζι με κουνουπίδι.
Καλή όρεξη!