Δείτε αυτή την κλασσική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για λουκάνικα με λάχανο και κύμινο. Οι σπόροι κύμινου προσθέτουν μια γλυκιά αρωματική νότα στη σάλτσα κρέμας και κρεμμυδιού σε αυτό το γερμανικής έμπνευσης δείπνο με λουκάνικο και λάχανο. Ενα παραδοσιακό γερμανικό πιάτο που γίνεται πολύ νόστιμο και θα σας αρέσει οπωσδήποτε. Σερβίρετέ το με πουρέ και μουστάρδα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
8 μεγάλα χοιρινά λουκάνικα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
½ σφιχτό, στρογγυλό λάχανο, κόψτε τον πυρήνα σε 4 φέτες
300 ml ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας κρεμ φρες
πουρέ πατάτας, για σερβίρισμα
μέτρια πικάντικη μουστάρδα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζουμε τα λουκάνικα και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα καθώς παίρνουν χρώμα. Βγάλτε τα από το τηγάνι και στη συνέχεια σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
Βήμα 3
Πασπαλίστε τους σπόρους του κύμινου στα κρεμμύδια, τηγανίστε για 2 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια ρίξτε τα κομμάτια του λάχανου στο τηγάνι. Ρίχνουμε το ζωμό, σκεπάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε τα λουκάνικα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι το λάχανο να μαλακώσει αλλά να κρατήσει λίγο από το πράσινο χρώμα του και τα λουκάνικα να ψηθούν. Ρίχνετε με ένα κουτάλι την κρεμ φρες και ανακινήστε το τηγάνι μερικές φορές για να το βοηθήσετε να αναμιχθεί με την πλούσια σάλτσα κρεμμυδιού. Σερβίρουμε σε φαρδιά μπολ με πουρέ και μουστάρδα.
Καλή όρεξη: