Δείτε αυτή την συνταγή της γερμανικής κουζίνας και χρησιμοποιήστε την για να φτιάξετε μπισκότα κανέλας zimtsterne. Μια παραδοσιακή συνταγή για εορταστικά κεράσματα, αλλά και για γλυκά συνοδευτικά για τον καφέ ή το τσάι σας. Με πολύ ωραία γεύση και μαστιχωτή υφή, θυμίζουν πάρα πολύ αμυγδαλωτά. Με τα κατάλληλα τσέρκια μπορείτε να δώσετε ότι σχήμα προτιμάτε (σε αυτή την εκδοχή σχήμα άστρου). Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, συν ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
250 γραμμάρια αμύγδαλο, αλεσμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 150 C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί (ή 2 μικρότερα) με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήσετε τα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και χτυπήστε ξανά μέχρι οι κορυφές να στέκονται απαλά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε περίπου το ένα τέταρτο από το μείγμα της μαρέγκας και το αφήνουμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη. Βάζουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα, το τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε να γίνει μια σφιχτή, ελαφρώς κολλώδης ζύμη.
Βήμα 3
Για να σχηματίσετε τα αστέρια, βάλτε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας ψησίματος, ελαφρώς πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και πασπαλίστε το πάνω μέρος της ζύμης με ζάχαρη επίσης. Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας πάνω από τη ζύμη και ανοίγουμε σε πάχος περίπου 0,5 εκατοστού (η ζύμη είναι λίγο κολλώδης, οπότε η λαδόκολλα διευκολύνει το άνοιγμα). Βγάλτε το επάνω φύλλο λαδόκολλας και χρησιμοποιήστε ένα τσέρκι 5 εκατοστών σε σχήμα αστεριού για να κόψετε όσο το δυνατόν περισσότερα μπισκότα. Τοποθετήστε τα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει.
Βήμα 4
Χρησιμοποιώντας το μείγμα μαρέγκας που έχετε κρατήσει, απλώστε μια μικρή ποσότητα στην κορυφή κάθε μπισκότου, καλύπτοντας ολόκληρη την κορυφή – ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μερικές σταγόνες νερό για να απλώσετε τη μαρέγκα λίγο πιο εύκολα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρέγκα αλλά να μην ροδίσει. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε, αφού κρυώσουν εντελώς, σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 2 εβδομάδες.
Καλή όρεξη!