Αγγλική Κουζίνα

Λουκάνικα με πουρέ μήλου

Λουκάνικα με πουρέ μήλου

Λουκάνικα με πουρέ μήλου: Μια συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε κλασικά αγγλικά bangers (λουκάνικα με πουρέ). Με αυτή την εκδοχή, μπορείτε να δώσετε στα bangers σας μια ανοιξιάτικη ανανέωση, με την προσθήκη πουρέ μήλου, που θα κάνει αυτό το πιάτο ιδιαίτερα νόστιμο και απολαυστικό. Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε κύβους
8 χοιρινά λουκάνικα cumberland
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
250 ml ζωμός βοδινού
2 μήλα (περίπου 280 γραμμάρια), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα λουκάνικα. Τηγανίστε τα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.

Βήμα 2
Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι και λίγο από το βούτυρο και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και μετά προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας μέχρι να να γίνουν όλα μαζί μια σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, μετά αδειάζουμε σε μια κανάτα και την διατηρούμε ζεστή.

Βήμα 3
Μαγειρεύουμε τα μήλα στο μισό βούτυρο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε καλά με το υπόλοιπο βούτυρο και το γάλα. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε απαλά το μήλο και μετά σερβίρουμε με τα λουκάνικα και τη σάλτσα κρεμμυδιού.

Καλή όρεξη!