Ινδική σαλάτα κοτόπουλου: Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο. Το κοτόπουλο ταντούρι είναι ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο με διάφορα μπαχαρικά. Το ταντούρι μασάλα είναι μείγμα μπαχαρικών ειδικά για χρήση με ταντούρ (πήλινο φούρνο), και συνήθως περιλαμβάνει γκαράμ μασάλα, σκόρδο, τζίντζερ, κρεμμύδι και πιπέρι καγιέν. Σε αυτή την εκδοχή της συνταγής, το κοτόπουλο σερβίρεται με σαλάτα κόλιανδρου με δροσερό μάνγκο και καρύδα και γίνεται πεντανόστιμο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας tandoori masala σε σκόνη
1 ματσάκι κόλιανδρο, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα και τα φύλλα χωριστά
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
150 ml γάλα καρύδας
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 συσκευασία (100 γραμμάρια) φύλλα baby σπανάκι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 ινδικά ψωμάκια poppadums, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε μια διπλή στρώση μεμβράνης και πατήστε τα με έναν πλάστη μέχρι να έχουν πάχος περίπου 1 εκατοστό. Τρίψτε τα με το μείγμα μπαχαρικών ταντούρι και λίγο καρύκευμα. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το κοτόπουλο για περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε μαζί τα κοτσάνια κόλιανδρου, το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ, το γάλα καρύδας και το τσάτνεϊ μάνγκο μέχρι να γίνει ρευστό και μετά αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε τα υλικά της σαλάτας (αγγούρι, σπανάκι και κρεμμύδι) σε μια μεγάλη πιατέλα. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το κόβουμε σε φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Στη συνέχεια περιχύστε με λίγο ντρέσινγκ, πασπαλίστε με κομμάτια κόλιανδρου και poppadum και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!