Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικάνικα μπισκότα snickerdoodles

Αμερικάνικα μπισκότα snickerdoodles

Αμερικάνικα μπισκότα snickerdoodles: Δοκιμάστε να κάνετε με αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας ονειρεμένα μπισκότα. Εύκολα στην παρασκευή τους, με υπέροχη γεύση, τραγανά εξωτερικά και τρυφερά και μαλακά στη μέση, αυτά τα κλασικά αμερικάνικα μπισκότα κανέλας, μόλις τα δοκιμάσετε, θα γίνουν μια αγαπημένη σας συνήθεια!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχείλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια αλεύρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Για την επικάλυψη:
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 2
Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέστε το αλεύρι, την κρέμα ταρτάρ, τη μαγειρική σόδα, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το γάλα για να χαλαρώσει το μείγμα και ανακατέψτε να γίνει μια ζύμη.

Βήμα 3
Για την επικάλυψη, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ. Πλάστε 40 γραμμάρια από τη ζύμη σε μπάλα. Κυλήστε τη μπάλα ζύμης πάνω στο μείγμα κανέλας-ζάχαρης, στη συνέχεια τοποθετήστε την στο προετοιμασμένο ταψί και πιέστε την ελαφρά προς τα κάτω. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και την επικάλυψη, αφήνοντας τις μπάλες σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών μεταξύ τους.

Βήμα 4
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και τέσσερις ημέρες. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!