Γερμανική Κουζίνα

Σουκρούτ γκαρνί

Σουκρούτ γκαρνί

Σουκρούτ γκαρνί: Δοκιμάστε αυτή την γερμανική συνταγή και ετοιμάστε ένα εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο γεύμα, χρησιμοποιώντας όλο κι όλο μια κατσαρόλα, με πρωταγωνιστή το λάχανο savoy. Ένα απολαυστικό κοκκινιστό οικογενειακό γεύμα, με ζουμερό γερμανικό λουκάνικο σκόρδου. Το λάχανο savoy, που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή, είναι μια ποικιλία λάχανου από την Σαβοΐα της Γαλλίας, με τραγανά και τρυφερά πράσινα φύλλα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
200 ml λευκό κρασί
100 ml ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας φύλλα θυμαριού
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
2 καρότα, διαγώνια κομμένα
2 μπαστουνάκια σέλινου, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα 4
8 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο λάχανο savoy, κομμένο σε 8 φέτες
6 γερμανικά λουκάνικα σκόρδου
400 γραμμάρια ολόκληρο κομμάτι καπνιστού μπέικον, χωρίς τη φλούδα και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
400 ml ζωμός κοτόπουλου
πουρέ πατάτας, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160C. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βαριά βάση. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί και το ξύδι, μαζί με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να γίνουν ένα γλάσο.

Βήμα 2
Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο στο τηγάνι, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια απλώστε από πάνω τις φέτες του λάχανου. Ρίξτε τα λουκάνικα και το μπέικον ανάμεσα στα κομμάτια του λάχανου πριν τα περιχύσετε με το ζωμό κοτόπουλου. Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά, αφήστε το να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάστε με ένα καπάκι και ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση του χρόνου ψησίματος.

Βήμα 3
Μόλις ψηθεί, σερβίρετε σε μπολ με πουρέ πατάτας, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!