Vegan cheesecake με λεμόνι: Μια καταπληκτική συνταγή της vegan κουζίνας για ένα πανεύκολο cheesecake, που δεν χρειάζεται μαγείρεμα σε φούρνο, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη με λίγο σιρόπι αγαύης για να γλυκάνει. Αυτό το λαχταριστό λεμονάτο vegan επιδόρπιο, προετοιμάζεται εύκολα σε λίγα λεπτά και γίνεται υπέροχο και λαχταριστό. Θα σας ενθουσιάσει σίγουρα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη βάση:
30 γραμμάρια λάδι καρύδας, συν επιπλέον για άλειμμα
100 γραμμάρια αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
100 γραμμάρια μαλακούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
Για την επικάλυψη:
300 γραμμάρια κάσιους
2½ κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης
50 γραμμάρια λάδι καρύδας
150 ml γάλα αμυγδάλου
2 λεμόνια, ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε τα κάσιους σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνουμε με βραστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα υλικά για τη βάση με μια πρέζα αλάτι σε ένα μπλέντερ. Αλείφουμε μια φόρμα με λάδι καρύδας, στη συνέχεια πιέζουμε το μείγμα στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου για 30 λεπτά).
Βήμα 2
Στραγγίστε τα κάσιους και ρίξτε τα στο μπλέντερ (αφού πρώτα το έχετε καθαρίσει). Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης, κρατώντας το ένα τέταρτο από το ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα, και στη συνέχεια ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα με κουτάλι πάνω στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει εντελώς (περίπου 2 ώρες). Λίγο πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε από πάνω το κρατημένο ξύσμα λεμονιού.
Καλή όρεξη!